Tipy a triky
Je veľa fámov, podľa ktorých sa zlepšuje kvalita pri fajčení shishi. Napríklad, že vraj keď do korunky ku tabaku pridáte surové ovocie takej arómy akej máte tabak, tak sa zvýši jej chuť.Bohužiaľ, je to sprostosť. Ovocie nie je určené na to, aby pri toľkých stupňoch uvoľňoval svoju arómu. Chuť shsishi by bola od začiatku ako spálenina a dym by bol veľmi slabý.
Ďalším výmyslom je, že keď vraj namiesto vody dáte do vázymlieko, dym bude hustejší. No veru nebude! A ešte k tomu mlieko pri poťahovaní z fajky začína peniť.
Ak chcete zlepšiť chuť fajky, môžete napríklad pri fajčení pomarančového tabaku naliať do vázy namiesto vody pomarančový džús. Ten ale zrieďte so studenou vodou v pomere 1:1. Dym, ktorý sa filtruje vo váze, tak ešte viac nasiakne pomarančovou chuťou.
Dobrým nápadom je i pridať do vody ľad, ktorý vodu ochladzuje a dym tak bude oveľa sviežejší.
Príjemné je pridať do vody aj citrónové plátky, ak fajčíte ovocný tabak. Dym, ktorý je už schladený, dokáže zachytiťkyslú chuť citrónu a dopraviť vám ju až do úst. Ak nemáte citrón, tak môžete použiť malé množstvo kyseliny citrónovej. Nielenže fajka bude viac chutiť, ale po dofajčení budete mať i vypláchnutú vázu od usadenín, ktoré odstráni kyselina citrónová.
+ magický trik s dymovými bublinami
Stačí nejaká rúrka, voda z bublifuku a po tomto videu už budete vodno-fajkový machri… http://www.youtube.com/watch?v=zD5ZpBkpYrY&feature=player_embedded