Návod na prípravu
1.Najprv je potrebné naplniť vázu shishi vodou. Približne do dvoch tretín, nech je jej kovová časť tela ponorená na približne 2 cm.
2.Potom na vázu nasadíte kovové telo. Najlepšie krúživým pohybom, aby sa guma dobre prisala a tesnila. Ak vám to ide ťažko, môžete si pomôcť navlhčením gumy.
3.Teraz naplňte keramickú korunku, nazývanú často i kotol, tabakom. Nasypte ho tak aby bol približne 2–3 mm pod jej okrajom. Tabak veľmi netlačte, nech je prevzdušnený, nech neupchá korunku.
4.Ďalej si pripravte alobal. Môžete ho zohnúť aj na dve vrstvy – tak spomalíte pálenie tabaku. Ním následne prikryte korunku.
5.Zoberte si špendlík, alebo niečo ostré čo robí malé dierky a urobte dierky do alobalu. Môže ich byť viac malých alebo menej veľkých, každému podľa chuti a vôle. Vyskúšajte čo sa vám viac páči.
6.Teraz je čas na rozpálenie uhlíka. Uchopte ho klieštikmi (ktoré sú súčasťou balenia každej vodnej fajky) a pomocou ohňa ho rozžhavte. Potom ho položte na alobal.
7.Napokon do spodnej kovovej časti tela fajky zasuňte hadicu. Overte si, či je spoj poriadne utesnený.
8.No a teraz už len niekoľko krát silnejšie potiahnite, aby ste fajku rozťahali a vychutnávajte si relax a lahodnú arómu tabaku pri fajčení.
video návod: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hU4vP-mwtNU
Zaseknute telo fajky
(Katka, 10. 2. 2019 11:39)